Klassieke cheesecake

Eén taart die standaard op mijn ‘to eat-lijstje’ staat als ik naar Turkije ga is wel zeker ‘çizkek’ ofwel: CHEESECAKE. In vele restaurants bieden ze dit aan en dan vaak nog met een heerlijk frambozen- of aardbeiensausje! Heerlijk! Ik heb een ‘baked cheesecake’ gemaakt. Deze cheesecake moet dus nog in de oven.

 

Ingrediënten voor een heerlijke cheesecake (springvorm diameter 26cm)

Voor de bodem:

 • 1 rol droge koekjes (Mariabiscuits/ verkadekoekjes van de AH/…)
 • 2 eetlepels boter (of meer indien nodig)

Voor de vulling:

 • 3 eieren
 • 1 kopje kristalsuiker (een waterglas tot aan de rand gevuld) of ongeveer 170gram
 • 1 kuipje van 300 gr zachte roomkaas (ik heb klassieke Philadelphia gebruikt maar andere roomkaas kan zeker ook).
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 pakje vanillesuiker

Voor de topping:

Je kan gaan voor een klassieke frambozencoulis, maar het is ook lekker om een aardbeiensausje te maken. Hiervoor heb je nodig:

 • gepureerde aardbeien
 • 2 eetlepels suiker
 • citroensap
 • eventueel 1 koffielepel maizena, opgelost in water, om in te dikken

Bereiding:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de boter alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breek de koekjes in kleine stukjes of mix ze fijn met een keukenrobot/foodprocessor. Roer de zachte boter onder de koekjes tot je een vaste, crunchy bodem krijgt.Duw het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Dit kan met de achterkant van een lepel maar even goed met je vingers. Zet de bodem even in de koelkast.

Klop nadien de suiker, vanillesuiker en eieren in een kom. Voeg de roomkaas, de Griekse yoghurt en de eetlepel bloem toe en meng alles tot een gladde massa. Ik heb hiervoor mijn keukenrobot gebruikt. Giet het mengsel in de springvorm. Bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. De cheesecake is klaar als de vulling stevig is.

Voor het sausje met aardbeien: kook je aardbeien en pureer ze. Voeg nadien de suiker en het citroensap toe. Je kan de saus indikken door 1 koffielepel maizena toe te voegen, opgelost in water. Laat de saus afkoelen!

Afiyet olsun! Smakelijk!

14195396_10208908137395209_2296403592093448577_o

Eén gedachte over “Klassieke cheesecake”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: