Kip met aubergine

Aubergine was vroeger voor mij een tamelijk onbekende groente. Het is iets dat ik dan ook niet echt als kind heb leren eten. Eigenlijk heb ik de groente pas echt leren kennen in Turkije. Aubergine is een echte zuiderse zomergroente, maar ook in september en oktober is de groente nog verkrijgbaar! Toch gaat er niets boven de verse aubergines die je in Turkije koopt en eet!

Aubergines zijn erg lekker in sauzen, zoals in de bekende ‘ratatouille’. In Turkije wordt de aubergine ook vaak toegevoegd als smaakmaker in sauzen zoals in dit receptje met kip! Serveer het met rijst, pasta en/of brood.

Ingrediënten:

ingredienten kip aubergine.png

Bereiding:

Snijd de rode ui in kleine stukken. Snijd ook de paprika in ringen. Ik heb puntpaprika gebruikt en heb de stukken niet te klein gesneden. Begin met het stoven van de rode ui in olijfolie. Wanneer de rode ui begint te kleuren, voeg je de paprika toe. Zet een deksel op de pan en laat de ui en paprika bakken.

Snijd intussen de dubbele kipfilet en de aubergine (met schil) in blokjes. Voeg deze toe aan de ui en paprika. Laat de groenten met kip verder op hoog vuur bakken. 14360523_10209002113864562_481932660_o

Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes en voeg dit samen met een beetje water en 1 theelepel tomaten/peperpuree toe aan de pan. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en provençaalse kruiden. Zet opnieuw een deksel op de pan en laat het stoofpotje een uurtje sudderen op een zacht vuur.

 

Roer het stoofpotje regelmatig om. Als je merkt dat er teveel saus ontstaat, kan je de saus verder laten inkoken zonder deksel op de pan. De aubergine moet zacht gekookt zijn en er moet een mooie tomatensaus ontstaan zijn! Wij hebben het gegeten met rijst!

Afiyet olsun!

14374533_10209003017727158_984187570_o-1

Eén gedachte over “Kip met aubergine”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: