Turkse sneeuwbal; Kartopu Tatlısı

Dit dessertje is echt superlekker! Het ziet er zwaar uit, maar dat is het helemaal niet! Het deeg is eigenlijk luchtige biscuit en de vulling lijkt wat op botercrème, MAAR met slechts twee eetlepels boter en vooral melk. Gezonder dan botercrème en helemaal niet zwaar! Je ziet, alleen maar voordelen aan dit receptje! Snel maken dus! 🙂

Ingrediënten:

kartopu tatlisi.png

14466415_10209097139360140_526816140_o

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 170-175 graden en bedek een bakplaat volledig met bakpapier.

Mix de 5 eieren met de suiker en de vanillesuiker met een keukenrobot of mixer gedurende 10 minuten tot een glad mengsel. Meng lang genoeg tot je een luchtig beslag krijgt. Voeg nadien de bakpoeder en de bloem geleidelijk toe en roer dit erdoor.

14467029_10209097140160160_1735900576_o

Giet nadien het deeg uit op het bakpapier in de bakplaat. Zet het deeg gedurende 35-40 minuten in de oven op 175°. Het deeg is klaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt.

14456942_10209097139840152_2076382028_o

Maak intussen de vulling. Verwarm de melk en voeg de suiker toe. Wanneer de melk begint te koken, draai je het vuur zachter en voeg je geleidelijk aan de bloem toe tot je een consistente vla bekomt. Blijf dit roeren met een klopmixer! Neem de kom van het vuur en voeg 2 eetlepels boter toe. Roer regelmatig het mengsel door. Zorg ervoor dat het mengsel stevig genoeg is. Je moet het namelijk kunnen smeren op de cake. Geen harde botercrème, maar ook geen lopende slagroom dus! Het moet echt een ‘vla’ zijn zoals banketbakkersroom. Zet de vulling in de koelkast om af te koelen. Haal de cake uit de oven wanneer hij klaar is en laat ook deze afkoelen.

Snijd nadien de cake in reepjes en snijd de cake in de dikte doormidden, zoals je ziet op de volgende foto’s.

Wanneer de vulling is afgekoeld en de goede consistentie heeft, haal je hem uit de koelkast. Besmeer de reepjes deeg met de vulling en rol ze op.

 

Bekleed ook de buitenkant met de vulling en rol ze nadien in kokosrasp. Laat de dessertjes 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Als jij trouwens een goede manier weet om de dessertjes met vulling en kokos te bekleden, let me know… want bij mij werd het een grote knoeiboel waarbij zowel de keuken als ikzelf vol pudding en kokos hing! 🙂 Maar het was het méér dan waard, want de dessertjes waren heerlijk!

Afiyet olsun!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: