Vermicelli salade

Omdat de zomer net voorbij is, eet ik de laatste tijd echt minder salades. Ik ben ze zelfs een beetje ‘beu gegeten’. Dit slaatje is daarom ideaal voor mij šŸ˜‰ geen echte ‘salade’, maar het bevat toch ook de nodige groentjes zonder dat je het gevoel hebt dat je een salade aan het eten bent! Perfect dus! Je kan het ook combineren met (koude) vis of vlees indien gewenst. Ik heb er bijvoorbeeld gerookte forelfilet bij gegeten en een stukje brood, heerlijk! Dit slaatje kan je trouwens ook perfect warm eten, waardoor het ook past op een koudere herfst14697149_10209253437027484_1487946076_o (2).jpgdag! Je kan er dus alle kanten mee uit!

Hierbij het receptje voor de salade voor 2 personen. De foto is hierbij niet helemaal correct, aangezien ik de salade voor mij alleen maakte, maar ik heb er wel de volgende dag ook nog een restje van gegeten! En… de peterselie stond er ook nog niet bij op, die was ik stiekem zelf een beetje vergeten en heb ik dus nadien nog snel toegevoegd, oeps!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):
salade vermicelli.png

Bereiding:

Begin met olijfolie te verwarmen in een diepe pan. Giet de vermicelli in de panĀ en rooster deze al roerend tot ze bruin kleurt. Giet nadien 1,5 glas water bij de vermicelli en voeg wat zout toe. Kook de vermicelli op middelmatig vuur met een deksel op de pan. Ā Voeg eventueel de erwtjes ook al toe indien deze nog gekookt moeten worden. Als je erwtjes uit blik gebruikt (wat ik niet echt aanraad šŸ˜‰ ), hoef je deze natuurlijk nog niet mee te koken.

Snijd intussen de augurken in kleine stukjes en rasp de wortel. Wanneer de vermicelli klaar is, is normaal gezien al het water weg gekookt. Indien dit niet het geval is, giet je de vermicelli best nog af zodat het overtollige water weg is. Ik heb het water gewoon laten weg koken.

Nadien voeg je in de pan de geroosterde paprika toe. Verwarm deze mee. Zet nadien het vuur uit en voeg de stukjes augurk en geraspte wortel toe.

Voeg enkele druppels limoen of citroensap toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout en een mespuntje groentenbouillon. Werk af metĀ fijngehakte peterselie en eventueel wat dille.Ā Laat de salade afkoelen of eet hem lauwwarm.

Smakelijk! Afiyet olsun!

14632707_10209253441107586_911723408_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: