Rijstpannetje met kip en broccoli

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van dit receptje weinig tot geen foto’s heb. Dit komt omdat het eigenlijk een gewone ‘restjesmaaltijd’ was ;), maar toen ik het proefde dacht ik: “Oké dit is te lekker om niet te delen!”, dus hierbij het receptje! Het is echt makkelijk en snel te maken met slechts een paar ingrediënten. Heerlijk als snelle lunch of makkelijke avondmaaltijd!

Ingrediënten:

pilavmetkip.png

Bereiding:

Bij mij was de rijst een restje van de dag ervoor. Maar je kan hem makkelijk zelf maken volgens dit receptje.

Verwarm intussen olijfolie in een pan en snijd de sjalot of ajuin in kleine stukjes. Bak deze glazig. Snijd ook de kipfilet in blokjes en bak deze mee aan bij de ui. Voeg peper, zout en currypoeder en/of kippenkruiden toe. Kook of stoom de broccoliroosjes en voeg deze toe aan pan met kip. Voeg een beetje kookvocht van de broccoli toe en los hierin de groentebouillon op. Meng alles goed door elkaar.

Meng nadien ook de rijst onder de kip met broccoli.

Smakelijk! Afiyet olsun!

14717385_909240669177086_7987678399260786688_n1