Balletjes met groenten en kikkererwten; Misket Köfteli Sebze Yemeği

Afgelopen week stond er weer wat lekkers van ‘Fieeskitchen’ op tafel bij mijn ouders! Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn een heerlijke variant op de klassieke ‘balletjes in tomatensaus’ die wij kennen, maar dan wat meer op z’n Turks! Je kan deze balletjes eventueel serveren met pilav of Turks brood.

Ingrediënten:
gehaktballetjes.png

1

voor-bij-de-gehaktballetjes

Bereiding:

Begin met de gehaktballetjes te maken. Rasp de ui boven het gehakt. Voeg 1 ei, gehaktkruiden, peper, zout en paprikapoeder toe en meng alles goed door elkaar. Voeg nadien fijngehakte peterselie en paneermeel toe tot je mooie balletjes kan vormen van het gehakt. Rol nadien kleine balletjes van het gehakt.

Verwarm olijfolie of boter in een pan en bak de balletjes.

Intussen treffen we de voorbereiding voor de saus. Snijd een ajuin in stukjes en doe deze bij de gehaktballetjes. Bak de ui mee aan. Snijd ook de paprika en de courgette in blokjes en voeg deze bij de gehaktballetjes. Doe de tomatenpuree en het bouillonblokje met wat water in de pan. Roer alles goed door en laat de groenten rustig stoven in de pan.

Voeg nadien een blik ‘couscousgroenten’ toe. Dit vind je normaal standaard in elke supermarkt. Indien je dit niet hebt, kan je het natuurlijk ook met verse groenten doen, voeg ze dan gelijktijdig met de vorige groenten toe! Voeg dan zelf een wortel, raap en rode paprika toe en vul aan met een blikje kikkererwten. Kruid de schotel af met peper en zout en laat de saus gedurende een half uur op een zacht vuurtje koken.

Serveer met rijst of Turks brood!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

12.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: