Perenflantaart

Eens een niet-Turks receptje voor de afwisseling! Deze heerlijke perenflantaart is ideaal voor de periode van het jaar. Het wordt gemaakt met pepernoten, die je nu rond Sinterklaas in elke supermarkt wel kan vinden ;).

Een stukje lauwwarme perenflantaart met een bolletje ijs en daarbij een warme chocomelk, klinkt heerlijk op een koude herfstdag toch?

Ingrediënten:

perenflan2

perenflantaart.png

Bereiding:

Verwarm alvast de oven voor op 180° en neem een lage metalen taartvorm. Ik had er eentje met uitneembare bodem die ook gebruikt wordt voor quiches.Leg de rol bladerdeeg uitgerold in de bakvorm. Snijd de overtollige randen eraf of plooi ze naar binnen en duw ze aan met een vork. Prik ook wat gaatjes in de bodem en druk het deeg overal goed aan.

Hak de pepernoten/kruidnoten in een keukenmachine fijn zodat je kruimels krijgt, er mogen nog wat grotere stukjes tussen zitten. Je kan ze ook verkruimelen door ze in een plastieken zakje te steken en erover te rollen met een deegrol. Bedek de hele taartvorm met een laagje koekkruimels.

Schil de peren en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd hiervoor eerst je peren in 4 stukken en daarna in kleinere schijfjes. Leg de schijfjes peer dakpansgewijs met hun punt naar het midden in de bakvorm. Hiervoor mogen de stukjes peer wat overlappen zodat je ze mooi rond kan leggen.

Mix de eieren in een kom met de suiker, vanillesuiker en maïzena. Klop het geheel goed onder elkaar. Voeg er nadien de room bij en roer deze onder het eimengsel. Giet alles over de schijfjes peer.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en laat goudbruin bakken. Bij mij heeft de taart zo’n 40 minuten in de oven gestaan.

Dien de taart lauwwarm op met een bolletje vanille-ijs.

Smakelijk! Afiyet olsun!

perenflan1

 

 

 

 

Eén gedachte over “Perenflantaart”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: