Pastagratin met kip en broccoli

Pasta is, als je het mij vraagt, altijd mogelijk én lekker 😉 kan je dus weinig mis mee doen! Deze week maakte ik voor mijn ouders deze pasta-ovenschotel met kip, geroosterde walnoten en broccoli.  Het receptje ervan vind je hieronder!

Ingrediënten:

pastagratin broccoli kip.png

bechamelsaus.png

Bereiding:

Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook de broccoliroosjes beetgaar of stoom ze. Snijd intussen de walnoten in kleine stukjes en rooster deze met een klein beetje olie in een pan tot ze bruin zien en een heerlijke geroosterde geur verspreiden :). Leg de nootjes even apart op een bord.

Kook intussen de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gekookt is, doe je deze in een ovenschotel.

Snipper de uien fijn, rasp de wortel en snijd in kleine stukken. Pel ook de teentjes look. Smelt boter of verwarm olijfolie in de pan waarin je de walnoten geroosterd hebt en bak de ui glazig. Voeg de wortelblokjes toe en pers de teentjes look erbij. Doe een beetje water bij de worteltjes en stoof ze tot ze mals zijn. Voeg wat peper, zout en tijm toe en eventueel wat groentebouillon voor de smaak.

pasta10pasta9

Doe nadien de broccoliroosjes bij de wortel en stoof even mee. Voeg de groenten bij de gekookte macaroni. pasta8

Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Verwarm opnieuw olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg peper, zout en kipkruiden toe. Doe de kip bij de pasta en meng alles goed door elkaar.

Dan kan je de bechamelsaus maken. Doe boter in een pannetje en laat deze smelten. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door. Blus het ‘papje’ met de melk en breng de melk aan de kook. Laat de saus indikken en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ook wat geraspte kaas bij de saus. Giet de bechamelsaus over de pasta. Werk af met geraspte kaas.

(Noot: ik heb meer geraspte kaas en bechamelsaus gebruikt dan hier op de foto, maar mijn zakje kaas én mijn melk was op toen ik de foto nam en ik ben nadien nog kaas en melk gaan kopen, waarna ik de schotel heb afgemaakt, maar een nieuwe foto vergeten ben, oeps 🙂 )

paste-a7

Zet de schotel gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven en laat de kaas grillen tot je een mooi bruin korstje krijgt.

Smakelijk! Afiyet olsun!

pasta5

 

2 gedachten over “Pastagratin met kip en broccoli”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: