Amandel-vanille bewaarwafeltjes

Ik ben echt gek op wafeltjes! In Turkije vind je niet de typische wafels zoals wij ze kennen. Toch hebben ze daar ook tavernes waar je zelfs alleen wafels kan eten. Bovendien verkopen ze in Marmaris langs de kant van het strand zelfgebakken hartjeswafeltjes, zoals op de foto hieronder. Die beleggen ze dan met choco, slagroom, vers fruit en/of ijs. Je kan het zo gek niet bedenken. Kijk maar op de foto’s hieronder.

 

Ik vind de toppings in Turkije soms wel wat overdreven šŸ˜‰ ik houd liever van de ‘sade waffle’, maar als ik dit bestel in Turkije kijken ze vaak toch wat raar: ‘SADE?! Zonder iets op??’ . Blijkbaar is dat wat ongewoon. Uiteraard eet ik ook wel eens graag wafels met slagroom, maar ik houd net van de typische wafelsmaak, die je niet meer zo goed proeft met een lading slagroom, chocolade en fruit!

14894456_10209390636657389_726020344_o

Ingrediƫnten:

Ik kan jammer genoeg niet exact zeggen hoe veel wafels je met dit beslag kan bakken, aangezien ik zowel hartjeswafels als gewone wafels gemaakt heb met dit beslag. Het hangt ook een beetje af van de grootte van je wafels en je wafelijzer! Dus ik zou zeggen, probeer het eens uit!

wafeltjes.png

Bereiding:

Haal je wafelijzer van onder het stof en zorg ervoor dat het schoongemaakt is! Dit lijkt me een niet onbelangrijke stap, aangezien de meeste mensen niet zo vaak wafels bakken en dit wafelijzer dus vaak ergens ver weg ligt! (Ja ik spreek uit ervaring!).

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.

We beginnen met het mengen van de droge ingrediƫnten. Doe de suiker, vanillesuiker, vanillepuddingpoeder en de bloem samen in de mengkom van je keukenrobot als je dit hebt. Indien je geen keukenrobot hebt kan je ook het beslag later mixen met een elektrische mixer.

(Noot: Indien je gewone bloem gebruikt, zorg er dan ook voor dat je een theelepel bakpoeder toevoegt.)

Maak een kuiltje in het midden en breek hierin een eerste ei. Laat de mixer op laagste stand draaien (anders vliegt de bloem door heel je huis). Meng de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n onder het bloemmengsel, tot je een egaal beslag verkrijgt. Doe er nadien de gesmolten boter bij en een wolkje melk.

Laat de keukenrobot alles goed mengen. Voeg nog een snufje zout en een paar druppeltjes amandel-essence toe. Mix nog even tot je wafelbeslag de juiste consistentie heeft. Je deeg mag uiteraard niet te lopend zijn.

Indien gewenst kan je het deeg even laten opstijven in de koelkast, maar dit hoeft niet. Ik heb het niet gedaan en de wafels waren heerlijk šŸ˜‰ maar als jij de tijd en het geduld ervoor hebt, zet het deeg dan gerust een uurtje weg in de koelkast, dit zou de smaak en de consistentie alleen maar ten goede komen!

Verwarm intussen je wafelijzer en vet het wat in met boter of olie. Schep twee balletjes beslag naast elkaar in het wafelijzer en bak ze bruin.

14971119_10209456191056208_764755184_o

 

Beleg de wafels naar wens met fruit, slagroom, chocoladesaus, of bloemsuiker!

Afiyet olsun! Smakelijk!

wafelsss

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: