Citroen meringuetoetje

Dit recept is eigenlijk een snellere en makkelijke versie van tiramisu, met citroen. Het maken van de meringue vraagt wel wat meer tijd, maar je kan deze ook weglaten of kant- en- klare meringue kopen. Dit is een lekker luchtig en fris dessertje, ideaal als afsluiter na de maaltijd! De meringue geeft het een feestelijk tintje!

Ingrediënten (voor 4-6 personen): 

citroentoetje3.jpg

citroenmeringue.png

Bereiding:

Mix de mascarpone met vanillesuiker en de room.
Maal de speculaasjes of pepernoten fijn of verkruimel ze. Neem de glaasjes en leg in elk glaasje een bodempje koekkruimels.Leg hierover een laag mascarpone en lemon curd. Dek opnieuw af met mascarpone en een beetje lemon curd. Bestrooi met de laatste verkruimelde koekjes en werk af met de meringue.

citroentoetje.jpg

Voor de meringue:

Verwarm de oven op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem 2 eieren (voor ongeveer 50gr eiwit). Scheid de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit eerst een beetje tot schuim en voeg nadien beetje bij beetje de suiker toe. Klop het eiwit met de suiker stijf. Als het eiwit stijf is, zet je de mixer op lagere stand en meng je er nog de poedersuiker en de maizena onder tot het eiwit stevig is. Doe het stijfgeslagen eiwit in een spuitzak en spuit kleine rondjes op bakpapier.

15064050_10209501997841349_1543346910_o

Spuit het eiwit op bakpapier met voldoende ruimte tussen de verschillende meringues. Bak gedurende 1 tot anderhalf uur op 100 graden. Laat ze goed drogen in de oven.

citroentoetje1.jpg

Afiyet olsun! Smakelijk!

citroentoetje2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: