Vis uit de oven

Je kan in dit gerechtje eender welke witvis gebruiken zoals kabeljauw, pangasiusfilet of tilapia. Kabeljauw is, naar mijn bescheiden mening, één van de lekkerste witvissen, maar jammer genoeg ook een erg dure vis … . Aangezien het ook voor mij crisis is, heb ik dus pangasiusfilet gebruikt :D, maar het blijft het lekkerst met een vers stukje kabeljauw! Ik maakt er een klassieke maar heerlijke wittewijnsaus bij, want daar kan je nooit iets mis mee doen!

Ingrediënten:

kabeljauw-uit-de-oven

witte-wijnsaus

Bereiding:

Begin met het bereiden van de saus. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Bedruppel ze met citroensap en bak ze in een pan met hoeveboter. Kruid de champignons met wat peper en zout.

Snipper intussen de ui of de sjalot en verhit wat boter in een pan. Fruit hierin de ui/sjalot. Roer regelmatig om en bak ze glazig. Blus af met de witte wijn en roer. Laat de saus inkoken tot de helft. Voeg de fond of visfumet toe en laat op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Je kan de saus binden met wat room of enkele klontjes ijskoude boter. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de champignons door de saus en laat nog 5 minuten stoven. Meng eventueel nog wat peterselie door de saus.

wittewijnsaus

Verwarm de oven intussen voor op 180° en neem een ovenschotel.

Snijd de wortel en selder in kleine stukjes. Bak de groenten eventjes in een pan met olijfolie. Leg de verse witvis in de ovenschotel, overgiet met een beetje olijfolie of smeer de vis in en kruid met peper, zout en tijm. Leg hierop de gebakken groentjes en de (voorgekookte) aardappelschijfjes en overgiet het geheel met de saus.

Werk af met nog wat peterselie, als je dit niet in de saus gedaan hebt. Eventueel kan je ook nog wat citroensap toevoegen, of een schijfje citroen apart houden om nadien bij de schotel te serveren.

Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven, of tot de aardappeltjes mals zijn en de vis goed gebakken is.

Afiyet olsun! Smakelijk!

14624692_182520705486148_6485691832922537984_n

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: