Kipgehaktballetjes met pilav en bonen

Ik had nog wat ‘pilav’ (rijst) over van de dag voordien. Ideaal om dit restje rijst te verwerken in een éénpansgerecht met kipballetjes en wat groenten. Zo stond dit gerechtje binnen het kwartier op tafel 🙂 handig en bovendien heel erg lekker!

Ingrediënten:

kipgehaktballetjes pilav.png

 

Bereiding:

Begin met de bereiding van de gehaktballetjes. Meng hiervoor het kippengehakt met een ei, paneermeel en peper, zout, komijn en/of gehaktkruiden. Rol middelgrote balletjes van het gehakt. Verwarm wat boter of olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Laat ze hiervoor lang genoeg op middelhoog vuur bakken zodat ze binnenin gaar zijn.

15053373_10209522880243396_1256898179_o.jpg

Bereid intussen ook de rijst. Er staat inmiddels al een receptje voor pilav op de website. Je bakt hiervoor eerst de vermicelli en een beetje rijst bruin in boter of olijfolie. Voeg nadien de overige witte rijst toe, kippenbouillon en water. Kruid met peper en zout. Laat al het water weg koken tot de rijst gaar is.

Snipper een ui fijn, snijd champignons in schijfjes en kook de sperziebonen (of gebruik bonen uit blik als je weinig tijd hebt). Bak de ui en champignons aan in een pan met olijfolie. Voeg nadien de gekookte sperziebonen toe.

Wanneer de rijst klaar is, doe je deze ook bij de pan met groenten. Meng alles goed door elkaar. Serveer de rijst-groenteschotel met de kippengehaktballetjes.

Smakelijk! Afiyet olsun!

15065104_10209522882883462_729085991_o

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: