Aardappelgratin

Een aardappelgratin is een ideaal bijgerechtje voor de feestdagen! Je kan het makkelijk in grote hoeveelheid maken en bovendien kan je het ook al op voorhand voorbereiden. Je hoeft het dan enkel nog in de oven te schuiven 🙂 makkelijk en lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:

aardappelgratin.png

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.

Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes. Je kan de aardappelschijfjes best even voorkoken of stomen. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi met wat geraspte kaas en peper en zout. Leg opnieuw een laagje aardappels met kaas en bouw zo de ovenschotel op. Je kan zelf kiezen hoeveel laagjes aardappel je legt. Ik had er voor een kleine ovenschaal maar 2, maar je kan ook 3 lagen maken.

Verwarm de melk en de room in een kookpot. Voeg het geplette teentje look toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Je kan naar wens ook tijm en/of laurier toevoegen. Zorg er dan nadien wel voor dat je de saus even zeeft zodat de stukjes kruiden uit de saus gezeefd worden.

Schenk de melksaus in elk ovenschaaltje met aardappelschijfjes zodat de aardappels net onder staan. Werk af met een laag geraspte kaas.

gratin1

Zet de ovenschaaltjes in de oven  voor 30-35 minuten en grill de kaas de laatste 10 minuten nog even voor een lekker korstje!

Wij serveerden de aardappelgratin met een lekker stukje ossenhaas met rodewijnsaus!

Smakelijk! Afiyet olsun!

gratin

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: