Bloemkoolschotel met vlees; Fırında Etli Karnabahar

Ik heb al een vegetarische schotel met bloemkool op de website staan. Hier vind je een bloemkoolovenschotel die ik maak met gehakt of stukjes rundsvlees. Dit gerechtje heb ik vorige week voor mijn ouders gemaakt.

Ingrediënten:

bloemkool ovenschotel.png

Bereiding:

Begin met het koken of stomen van de bloemkoolroosjes. Doe deze in een ovenschotel. Snipper intussen de ui fijn en snijd de paprika’s in kleine stukjes. Snijd ook de aardappels in kleine blokjes en de wortel in schijfjes. Verwarm de oven al voor op 180°.

Bak het gehakt rul in een pan met wat olijfolie of boter. Kruid goed af met peper, zout en vleeskruiden of gehaktkruiden.

15145157_10209572497563798_234122099_o-1

Verwarm olijfolie in een kookpot of pan. Bak de ui aan en voeg de paprikastukjes toe. Bak dit goed bruin. Voeg dan de eetlepel tomaten- of peperpuree toe en wat water. Snijd de tomaat in blokjes en doe deze er ook bij. Doe ook de tomatensaus in de pan en voeg het gebakken gehakt toe. Zet een deksel op de pan en laat dit sudderen op zacht vuur.

Bak in een aparte kookpot de aardappelblokjes en wortelschijfjes in zonnebloemolie. Je kan ze ook even in de frietketel bakken. Wanneer deze gebakken zijn, kruid je ze met peper, zout en rode paprikapoeder. Doe ze bij de bloemkool in de ovenschotel. Overgiet het geheel met de tomatensaus met gehakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Werk de ovenschotel af met geraspte kaas. Zet in de oven gedurende 20-30 minuten tot de kaas gegratineerd is.

15102155_10209580886813524_930217157_o-1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: