Bezelyeli tavuk

Dit receptje maakte Etem toen ik laat thuis kwam van Gent. Leuk hoor, om zo thuis te komen! Een echte vertaling heb ik niet van dit receptje, want letterlijk betekent ‘bezelyeli tavuk’ gewoon: ‘kip met erwtjes’ :D. Dus tja, we gaan dan maar voor ‘bezelyeli tavuk’, dat klinkt toch wat spectaculairder! šŸ˜‰

Etem is jammer genoeg foto’s vergeten te nemen van het hele kookproces, maar het is helemaal niet moeilijk om te maken, dus dat gaat zonder foto’s ook lukken!

Ingrediƫnten:

bezelyeli tavuk.png

Bereiding:

Als je geen kant- en- klare krieltjes gebruikt die al voorgekookt zijn, begin je met de aardappelen te schillen en wassen. Snijd ze eventueel nog in kleine stukken, als je geen kleine krieltjes gebruikt.

Doe olijfolie in een kookpot. Snipper de ui fijn en bak deze glazig in de olijfolie. Snijd intussen de kipfilets in kleine stukken en doe deze blokjes bij de ui. Kruid de kip alvast met peper en zout. Rasp de wortelen en snijd ze in schijfjes. Doe deze bij de gebakken kip, samen met de aardappelen, de eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, rode pepervlokken, nog wat olijfolie en warm water. Breng het geheel aan de kook en doe een deksel op de kookpot. Laat alles rustig sudderen gedurende 20-30 minuten zodat de worteltjes en aardappelen zacht worden. Kijk wel regelmatig in de kookpot en roer alles om. Voeg indien nodig nog wat water en/of olijfolie toe.

Naar het einde van de kooktijd voeg je de (diepvries)erwtjes toe. Laat deze nog 5 minuten meekoken tot ze zacht zijn. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

Dien het stoofpotje op op een bedje van rijst, of met een stukje Turks brood!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

15253198_366875146987563_7737157376406454272_n(1).jpg

EĆ©n gedachte over “Bezelyeli tavuk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: