Citroen-zandkoekjes

Hier ben ik dan eindelijk weer met een nieuw receptje! Door mijn opleiding in Gent heb ik echt geen tijd meer gehad om nog te koken voor de blog. Gelukkig kan ik dat binnenkort weer helemaal hervatten!

Hier vind je een eenvoudig receptje voor zelfgebakken koekjes met citroen!

Ingrediënten:

koekjes citroen.png

Bereiding:

Snijd de koude boter in blokjes. Mix de boter met de suiker en het vanillesuiker. Voeg het ei toe en mix het geheel goed door. Rasp de schil van een citroen en pers eventueel ook wat citroensap. Doe het sap en de citroenzeste bij het deeg en voeg ook geleidelijk aan de bloem toe. Blijf mixen of kneden tot je een consistente bal deeg hebt. Rol de bol deeg in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een halve centimeter dik. Steek vormpjes uit het deeg of rol kleine bolletjes waar je een motiefje in prikt met een vork.

Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen. Bestrooi de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.

Smakelijk! Afiyet olsun!

 

15397654_10209771164090337_2089790009_o