Scampi’s met prei en courgette

Eet jij ook zo graag scampi’s?! Ik wel, maar ik wilde eens wat anders proberen dan de klassieke scampi’s in look of scampi’s met pasta of rijst. Ik probeerde het met krielaardappeltjes, gegratineerd in de oven met prei en roomkaas. Heel lekker!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

ovenschotel met aardappel, prei, scampi.png

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze voor, of gebruik al voorgekookte krieltjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak hierin de courgetteblokjes en de preiringen. Voeg na enkele minuten bakken wat water toe zodat de groentjes kunnen stoven. Wanneer het water weggekookt is, voeg je de melk toe (ongeveer 200ml) en de roomkaas (ongeveer 100 gram). Kruid met peper, zout en currypoeder.

Doe de gekookte krieltjes bij in de pan en zet ze goed onder de saus. Kruid ze eventueel ook wat meer af. Werk de ovenschotel af met paneermeel en wat klontjes boter, voor een heerlijk gegratineerd korstje. Doe er eventueel ook wat fijngehakte peterselie op.

Bak  de schotel 15 min in de oven op 180 graden.

Afiyet olsun! Smakelijk eten!

15409941_10209777347364915_427929860_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: