Panna cotta met passievruchtencoulis

Voor kerst heb ik alvast wat gerechtjes uitgeprobeerd, waaronder deze panna cotta van witte chocolade met passievruchtencoulis. Het was eigenlijk één van de eerste dessertjes die ik probeerde voor kerst, maar Etem vond het meteen een topper, dus dit wordt ons dessertje voor Kerstmis! Serveer er een heerlijk zelfgebakken amandelkoekje bij, en eventueel een bolletje passievruchtensorbet met schijfjes kiwi! Een geslaagd dessertje waar je zeker mee zal scoren! Voordeel: je kan (MOET) dit op voorhand maken en wegzetten in de koelkast tot je het serveert!

Opmerking: je hebt voor de amandelkoekjes serveerringen nodig om in te bakken, anders lopen de koekjes uit!

Ingrediënten (voor 3 glaasjes en 6 koekjes):

panna cotta passievruchten.png

Het lijkt misschien weinig, maar dit is een machtig dessertje, dus je hoeft zeker geen volle glaasjes te serveren!

pannac

Bereiding: 

Begin met de panna cotta. Leg hiervoor de gelatineblaadjes in koud water om tpannacote weken. Verwarm de witte chocolade al roerend samen met het zakje vanillesuiker, de melk en de room op een zacht vuur totdat de chocolade gesmolten is. Neem nadien de kookpot van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze mee in de kookpot tot de gelatine volledig opgelost is. Laat het geheel een beetje afkoelen. Giet nadien de panna cotta in glaasjes en zet deze minstens 5 uur in de koelkast om op te stijven. Beter nog is om ze de avond voordien al te maken en ze 12 uur op te laten stijven.

 

  • De passievruchtencoulis:

Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Doe wat sinaasappelsap, samen met wat suiker en het vruchtvlees van de passievruchten in een steelpan en verwarm dit lichtjes. Laat de suiker volledig oplossen. Laat het afkoelen en zet het weg in de koelkast. Indien je liever een vastere coulis hebt, kan je eventueel opnieuw een half gelatineblaadje weken en bij de coulis voegen. Omdat de panna cotta al stijver is, houd ik wel meer van een lopende coulis!

Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven, kan je in elk glas wat afgekoelde passievruchtencoulis over de panna cotta gieten.

panna

  • De amandelkoekjes:

Verwarm de oven voor op 180°. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de 6 serveerringen. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom: 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olijfolie, de suiker en de amandelschilfers. Giet in elk van de serveerringen een beetje van het amandelmengsel en druk goed aan. Bak ze ongeveer 20 minuten goudbruin tot de suiker gekarameliseerd is. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. Haal de ringen van de koekjes.

pannac1

Afwerking:

Neem een mooi bord. Zet hierop het glas met panna cotta. Leg er een amandelkoekje naast, wat schijfjes kiwi en een bolletje passievruchtensorbet. Strooi eventueel nog wat bloemsuiker over het bord.

Afiyet olsun! Smakelijk!

panna2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: