Kriekentaart; Vişneli Turta

Wil je een makkelijke en lichte taart maken, dan is dit het ideale receptje voor jou! Helemaal niet zwaar en lekker met een bolletje ijs of een toefje slagroom.

Ingrediënten:

kriekentaart.png

Bereiding:

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Meng de boter met de suiker, vanillesuiker en het ei. Voeg nadien het pakje bakpoeder en de bloem geleidelijk toe tot je een mooie bal deeg kan vormen. Wikkel dit in folie en leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.

Maak intussen de vulling. Laat de krieken uitlekken maar houd het kriekensap opzij! Doe de uitgelekte krieken in een steelpan en verwarm ze met suiker. Voeg 2 eetlepels maïzena toe, opgelost in een beetje kriekensap. Breng aan de kook en laat de krieken indikken. Voeg naar wens nog wat sap toe als het te dik wordt. Laat de krieken afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170-180°. Neem een lage metalen taartvorm van 24cm en vet deze in met boter en bloem. Neem de bol deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in 2 delen. Eén deel voor de bodem en één voor de hartjes bovenop de krieken. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bol deeg voor de bodem uit met een deegrol. Leg de lap deeg rond je deegrol en leg hem voorzichtig bovenop de taartvorm. Druk het deeg mooi aan. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg. Snijd het overtollige deeg van de randen en gebruik deze ook voor de hartjes.

Giet de vulling op de taartbodem. Rol de andere bol deeg uit en steek hartjes uit het deeg. Bekleed de kriekenvulling met de hartjes.

kr2

Bak de taart 25 min tot 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen en bestrooi de taart met bloemsuiker.

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: