Geglaceerde worteltjes

Een feestelijk bijgerechtje! Ik heb geen foto’s van het kookproces omdat het eigenlijk héél makkelijk het is! Wat voorbereiding betreft hoef je alleen de wortelen te raspen en een sjalotje fijn te snipperen. Makkelijk toch?!

Ingrediënten:

geglaceerde wortelen.png

Bereiding:

Rasp de wortelen en laat een klein stukje groen aan de wortel. Dikkere wortelen snijd je in twee of vier, zodat alle wortelen even snel garen. Verwarm boter in een pan. Bak de fijngesnipperde sjalot in de boter. Leg de wortels naast elkaar in de pan en laat even mee bakken. Overgiet met het water (en bouillon) en de honing. Kruid met een snufje peper en zout. Strooi de tijm over de worteltjes en laat het geheel zachtjes koken zodat het water verdampt en stoof de worteltjes verder tot ze beetgaar zijn.

Serveer ze op een bord met een stukje kip of kalkoenrollade. Heerlijk!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

wortelen2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: