Bulgursalade

Met oudjaar hadden wij bij vrienden een winterbarbecue. Hiervoor maakte ik deze lekkere (koude) bulgursalade als bijgerecht.

Ingrediënten:

bulgursalade.png

Bereiding:

Verwarm olijfolie in een kookpot. Snipper de ui fijn en doe deze in de kookpot. Bak ze glazig. Weeg de bulgur af en voeg deze toe aan de ui. Bak deze kort mee en blus het geheel met water tot de bulgur net onder staat. Voeg ook de eetlepel tomatenpuree toe en laat koken tot de bulgur gaar is. Kijk op de verpakking van de bulgur voor de juiste bereidingswijze en voeg indien nodig water toe wanneer de bulgur nog niet zacht genoeg is. Laat het water rustig weg koken. Kruid met peper en zout.

Laat de bulgur afkoelen. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes en roer deze onder de bulgur. Kruid met dille en verse peterselie. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Je kan ook verse munt toevoegen en eventueel wat citroensap als je houdt van een frisse smaak!

De bulgursalade is eigenlijk een dag later nog lekkerder, wanneer de smaken goed ingetrokken zijn!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

16009780_10210129357404946_2082220948_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: