Kip Garam Masala

Een receptje dat wat meer tijd vraagt en misschien ook wat minder vanzelfsprekende ingrediënten/kruiden die je niet meteen in huis hebt. De kruiden zijn echter te vinden in elke supermarkt en je kan meteen een grote hoeveelheid maken van dit gerecht!

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen, afhankelijk van wat je er nog bij serveert! Wij aten het met rijst.

kip-garam-masala

kip-garam-masala2

Bereiding:

Begin met de marinade, zodat je de kip ruim van tevoren in de marinade kan leggen. Voeg hiervoor simpelweg alle ingrediënten van de marinade samen in een diepe kom. Voeg eventueel ook nog een eetlepel arachideolie toe! Snijd de kipfilets in kleine blokjes en leg ze in de marinade, meng even alles goed door elkaar en zet de kom afgedekt in de koelkast voor minstens één uur.

Voor de saus met groenten:

Haal eerst de kippenblokjes uit de marinade. Verwarm olie in een wok of diepe pan. Snij de uitjes en paprika’s in ringen. Bak de ui met de paprika aan in de pan en voeg de kippenblokjes toe. Doe er ook een tomaat of wat tomatenblokjes bij. Laat het geheel 10 minuten sudderen en bak de kipfilet goudbruin. Voeg nadien de marinade toe en leg aan met 100ml (of naar smaak) kokosmelk of kookroom. Breng dit even aan de kook. Draai het vuur nadien lager en laat sudderen tot het mengsel een romige saus wordt. Kruid het geheel indien nodig nog met peper/zout en currypoeder. Werk af met fijngesneden verse koriander. Serveer met rijst en/of naanbrood of pitabroodjes.

16651392_10210332365080011_1905082117_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: