Linzencurry met krieltjes

Een hele tijd geleden dat ik nog eens een receptje plaatste. Ik heb het ook heel druk gehad met opleidingen voor mijn werk! Ik heb eerlijk gezegd ook nog heel veel receptjes klaar staan, maar ik heb de energie ’s avonds niet meer om ze nog online te plaatsen ;).

Ik doe momenteel mee met de 40 dagen zonder vlees en daarom deel ik nu met jullie een overheerlijke vegetarische curry met linzen, groenten en aardappeltjes! Ik gebruikte een potje kant- en- klare linzen. Als je verse linzen gebruikt,  laat je ze best een uurtje op voorhand weken in wat water. Kook ze nadien twintig tot vijftig minuten (afhankelijk van de soort, kook ze volgens de instructies op de verpakking).

Ingrediënten:

linzencurry.png

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze kort. Laat ze afkoelen. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een pan of kookpot met deksel en bak de courgette 10 min. Voeg de krieltjes toe en bak ze mee. Doe hier de tomatenblokjes bij en laat sudderen met een deksel op de pan. Kruid met peper, zout, beetje currypoeder, ras el hanout en harissa. Voeg nadien de bladspinazie toe en roer regelmatig door.

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Voeg de linzen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 minuten stoven. Snijd ondertussen de peterselie fijn voeg deze toe aan de schotel. Supermakkelijk en snel receptje dus!

Smakelijk! Afiyet olsun!

17494858_272233383228480_5073430174234574848_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: