Witte chocolade met studentenhaver

Ik had onlangs een lading chocolade van Pasen. Omdat ik niet zo graag paaseieren eet (behalve dan die kleine gevulde 🙂 hmm!), besloot ik om ze te verwerken in dingen die ik wél graag eet. Zo bakte ik cheesecake-brownies (receptje komt nog online!), maakte ik chocomousse voor het feestje van Etem zijn verjaardag, en maakte ik van 1 grote witte chocolade paashaas die nog over wat, deze heerlijke chocolaatjes met studentenhaver. Ik herinner me nog dat mijn mama deze vroeger vaak in huis haalde wanneer we moesten studeren voor de examens. Een heerlijk tussendoortje :)! Nu besef ik dat dit eigenlijk zoveel kost in de winkel, terwijl je dit zo makkelijk snel zelf kan maken met wat overgebleven chocolade en wat nootjes en gedroogd fruit. Een simpel receptje dus, alleen voor het opstijven van de chocolade heb je wat geduld nodig ;)!

Ingrediënten:

studentenhaver.png

Bereiding:

Smelt 2/3e van de chocolade au bain marie.  Je kan de chocolade ook gewoon smelten in de microgolfoven, maar dit geeft niet hetzelfde effect! Je chocolade glanst mooier als je hem au bain marie smelt en breekt niet zo snel wanneer je het uit de koelkast bewaart.

Au bain marie smelten doe je als volgt: doe 2/3e van de chocolade in een kleine kookpot en zet deze in een grotere kookpot waarin je een bodempje water opwarmt.  Breek de chocolade in stukjes en laat ze rustig smelten in de kleinste pot. Wanneer de chocolade gesmolten is neem je de pot eruit. Doe de overige chocolade in stukjes erbij en laat deze mee smelten in de chocolade. Roer alles tot een glad geheel. Dit noemt men ook wel ‘tempereren’. Je kan testen of het gelukt is door met een mes in de gesmolten chocolade te doppen en dit te laten drogen.  Als de chocolade na 3-4 minuten is opgedroogd met een mooie glans dan is de chocolade goed!

Neem een bakplaat of snijplank en bekleed deze met bakpapier. Snijd de noten en het gedroogde fruit in stukjes. Neem nu een lepel chocolade en wrijf deze met de bolle kant van de lepel in een rondje op het bakpapier. Vorm zo 10-12 rondjes op het bakpapier. Je maakt ze zo groot of dik als je zelf wil! Leg op elk rondje een aantal nootjes naar keuze en wat gedroogd fruit. Zet de bakplaat/snijplank in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

Smakelijk! Afiyet olsun!

19074710_10211463869126905_688836677_o (1)19073199_10211463891447463_2091373308_o

Eén gedachte over “Witte chocolade met studentenhaver”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: