Citroen-aardbei crumbletaartjes

 

 

Voor vaderdag bakte ik deze lemon-strawberry crumble cake (stiekem vind ik het in het Engels extra lekker klinken 😉 ). Een heerlijke smeuïge kruimeltaart met een frisse toets van citroen en verse aardbeitjes! Ik gebruikte voor de vulling van dit receptje Griekse yoghurt (maar ik maakte de taart ook al eens met roomkaas, ook perfect doenbaar!) en combineerde een beetje gewone suiker met stevia. De crumble maakte ik daarentegen wel met gewone suiker. Hierdoor proef je de suikervervangers eigenlijk niet, en stiekem is dat toch gewoon het lekkerst ;). Als je zondigt, doe het dan meteen goed, toch?!

Ingrediënten:

strawberrie lemon crumble pie.png

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Weeg de bloem af en voeg hieraan het zakje bakpoeder. Zet dit even opzij. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe de ‘natte’ ingrediënten bij elkaar in de keukenrobot: meng de melk met het ei en roer dit even los. Doe hier de suiker bij en meng in de keukenrobot of met een elektrische handmixer. Voeg de roomkaas en een beetje zachte boter toe, rasp de zeste van een citroen erbij. Snijd de citroen in twee en voeg het sap van een halve citroen toe. Doe er ook een paar druppeltjes vanille-aroma bij. Zet de keukenrobot even op de hoogste stand tot je een glad mengsel bekomt. Voeg daarna de bloem met het bakpoeder toe. Meng de bloem goed door het mengsel. Snijd aardbeitjes in stukken en meng deze voorzichtig onder het deeg. Je kan ook blauwe besjes, frambozen of ander fruit gebruiken!

Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier of vet in met boter en bloem. Ik nam een springvorm van 20cm diameter. Ik had hierdoor nog heel wat deeg over want wilde geen hoge taart maken. Ideaal om met het overige deel nog enkele cupcakes te maken voor het werk 🙂 ! Je kan er ook voor kiezen om een grotere taartvorm te nemen of om de taart gewoon hoger te maken. Let er wel op dat je dan de baktijden aanpast! De taart zal dan wat langer in de oven moeten staan.

IMG_1155.JPG

Voor de crumble

Een crumble maken is heel makkelijk! Weeg gelijke delen bloem, suiker en boter af en meng dit met je handen tot een kruimelig deeg. Ik gebruikte 80gr suiker, 90 gr bloem en 90 gr boter. Dek het deeg in de springvorm af met een kruimellaag. Zet de taart in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten tot één uur. Bij mij heeft de taart er ongeveer een uur in gestaan. Ook de cupcakes hebben zo’n 40-50 minuten in de oven gestaan.

Voor de glazuur

Meng 100 gram poedersuiker met een theelepeltje water of citroensap tot je een mooi glanzende glazuur krijgt. Sprenkel deze over de taart wanneer deze afgekoeld is.

Afiyet olsun! Smakelijk!

IMG_1160

 

IMG_1142.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: