Healthy havermout-banaanmuffins

Houd jij net zoals ik van zoete ontbijtjes?! Dan zijn deze ontbijtmuffins misschien wel wat voor jou! Lekker zoet met maar weinig toegevoegde suiker, wat het een verantwoord ontbijtje maakt! Je kan als je wil ook gewoon het half zakje vanillesuiker weglaten en vervangen door vanille-aroma. De banaan zal voor nog een zoete toets zorgen! Met deze ingrediënten maak je in een standaard muffinblik zo’n 6 cakejes. Laten we er meteen aan beginnen!

Ingrediënten:

havermoutmuffins.png

Bereiding:

Klop de 2 eieren los in een mengkom. Voeg hierbij de banaan en plet deze door de eieren. Voeg de droge ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Indien je geen havermoutmeel hebt, kan je grove havermout fijnmalen in de keukenmachine.

Vul 6 muffinvormpjes met het deeg voor ongeveer 3/4e. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 180°. Bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen en serveer ze met wat fruit en eventueel wat yoghurt.

Smakelijk/Afiyet olsun!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: