Lasagnerolletjes

Toen ik laatst deze courgetterolletjes maakte, had ik veel saus over en besloot ik om met de overige saus een lasagne te maken. Een variant op de klassieke lasagne met gehakt, maar in plaats van de lasagnebladen open te leggen, vulde ik ze met bechamelsaus en tomatensaus en rolde ik ze op! Beetje pesto en kaas erover en klaar! Het bleek een succes, Etem vond de lasagne heerlijk :)!

IMG_1170.JPG

Ingrediënten:

lasagne rollups

bechamelsaus

Bereiding:

Begin met de lasagnebladen voor te koken. Nadat je ze 5-7minuten hebt voorgekookt leg je ze open op een keukenhanddoek. Zet ook al een ovenschaal klaar en verwarm je oven indien nodig al voor op 180°.

De tomatensaus is identiek aan die van de gevulde courgettes die je op de website vindt. Hieronder de beschrijving:

De tomatensaus: Snipper de ui fijn. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui samen met de geplette teentjes look 5 minuten glazig. Intussen kan je de paprika grillen indien je dit wenst. Snijd hiervoor de rode en groene paprika in twee helften, smeer ze in met wat olijfolie en leg deze in de oven om te grillen (ongeveer 20 minuten op 220°C, grilstand).

Voeg het gehakt toe aan de gebakken ui/look en bak het rul. Kruid dit met vleeskruiden, peper en zout. Voeg nadien een halve courgette toe en bak dit mee. Zet na een tijdje het vuur wat zachter en voeg de tomatenblokjes toe, samen met een eetlepel tomaten- of peperpuree en eventueel een half blokje vleesbouillon. Doe een deksel op de pan. Wanneer de paprika’s gegrild zijn, haal je ze uit de oven. Haal het velletje van de paprika’s, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Laat alles samen nog 20 min zachtjes pruttelen. Roer af en toe door elkaar. Kruid de saus met verse basilicum, peper, zout, Italiaanse kruiden. Eventueel kan je ook nog wat peterselie, rode paprikapoeder of andere kruiden naar smaak toevoegen!

De bechamelsaus:

Maak eerst een roux met ongeveer 20 gram boter en 30 gram bloem. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Doe de bloem bij de boter en roer dit door met de garde totdat het geheel ‘opgedroogd’ is. Blus het mengsel met ongeveer een halve liter melk. Blijf dit doorroeren tot de melk kookt en de saus indikt. Voeg wat geraspte kaas toe en laat dit smelten in de saus. Haal de saus van het vuur en roer de kaas erdoor met de garde. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Doe in de ovenschaal al een laagje tomatensaus. Nu kan je beginnen met de lasagnebladen te vullen. Leg hiervoor een lasagneblad op een plat bord of ovenschaal. Smeer hier wat bechamelsaus op. Hierna een laagje van de tomatensaus. Rol het lasagneblad voorzichtig op. Leg dit in de ovenschaal. Doe dit zo met alle lasagnebladen en schik ze in de ovenschaal naast elkaar. Besmeer het geheel met pesto en werk af met eventueel nog een dun laagje bechamelsaus en geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ongeveer 20-30 min. goudbruin. Je kan de laatste 5 minuten even de grillstand aanzetten voor een knapperig kaaskorstje!

Afiyet olsun/smakelijk!

IMG_1162.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: