Cheesecake-brownies

19490419_10211597962039144_1066251832_o

Onlangs maakte ik heerlijke cheesecake-brownies die gebaseerd zijn op een recept van Rutger Bakt. De brownies zijn lekker smeuïg door de cheesecakevulling. Zaaa-lig! Ik ben normaal absoluut geen chocolade of browniefan, maar deze brownies wist ik wel te smaken 😉 !

Ingrediënten voor 1 bakblik (20 cm):

cheesecakebrownie.png

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°. We beginnen met het deeg voor de brownies. Smelt de boter en de chocolade samen au bain marie. Dit principe legde ik eerder al uit bij dit recept. Je zet hiervoor een pot met de chocolade en boter in een grotere kookpot waarin je een bodempje water laat koken. Laat dit smelten en wat afkoelen. Haal hiervoor de kookpot uit het warme water.

Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract met een mixer. Voeg ook een snufje zout toe. Klop lang genoeg tot het mengsel licht van kleur is.

Meng met een spatel het gesmolten chocolademengsel door het eiermengsel tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem erdoor met de spatel. Niet met een elektrische mixer! We gebruiken een spatel om het mengsel luchtig te houden.

Bekleed het bakblik met bakpapier. Smeer hiervoor de bakvorm eerst in met boter en ‘plak’ hierin het bakpapier. Doe het deeg voor de brownies in het bakblik.

Nu maken we de cheesecakevulling. Doe de roomkaas samen met de suiker, het ei, een snufje zout en het vanille-extract in een kom en klop dit tot een homogene massa. Je kan dit doen met een handklopper of met de mixer.

Doe deze cheesecakevulling over het browniebeslag en maak met een vork wat ‘swirls’ doorheen het deeg of meng hier en daar de cheesecakevulling wat onder het browniebeslag zoals bij een marmercake.

Bak de brownies in 40-45 minuten in de oven op 175°. Ik weet dat het nadien verleidelijk is om meteen te proeven 😉 maar het is belangrijk dat je ze daarna volledig laat afkoelen in de vorm voor je er stukjes van snijdt, anders bestaat de kans dat je brownie in elkaar valt!

Afiyet olsun! Smakelijk!

19495896_10211597962479155_264757470_o

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: