Eenpanspasta: Mexi Macaroni

20133456_10211820640405964_1241832135_o

 

Dit is helemaal geen Turks receptje, maar wel lekker genoeg om het te delen op mijn blog ;). Zo makkelijk ook, je kan alles tegelijk in 1 grote kookpot maken, weinig afwas dus! Oorspronkelijk noemt men dit receptje ‘mexican macaroni’ omdat er chilipoeder en maïs in gebruikt wordt. Maar dit geldt eigenlijk niet voor mijn receptje, want ik gebruikte geen chilipoeder! Ik houd namelijk niet zo van pikant, maar voel je vrij om dit wel te gebruiken als je van pikant houdt!

Ingrediënten (voor 4-5 porties):

mexi macaroni.png

Bereiding:

Snijd de ui, sjalot en paprika in kleine blokjes. Verwarm olijfolie in een diepe kookpot. Bak hierin de ui, sjalot en groene paprika kort aan. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Kruid met de vleeskruiden. Wanneer het vlees niet meer rood ziet, voeg je het blik tomatenblokjes toe en blus je het geheel met de tomatenpuree, losgeroerd in een glas water. Doe ook de vleesbouillon erbij, die ook opgelost is in een glas water. Voeg dan de macaroni toe, zorg ervoor dat de macaroni volledig onder water staat. Indien dit niet het geval is, voeg je best nog wat extra water toe. Kruid het geheel met gedroogde oregano, peper zout en zachte paprikapoeder of chilipoeder. Zet een deksel op de kookpot en laag op middelhoog vuur koken zodat de pasta gaar wordt. Roer regelmatig even door en voeg indien nodig nog wat water toe, best met wat extra tomatenpuree of vleesbouillon, anders krijg je teveel water zonder smaak, en dat willen we uiteraard niet ;).

Wanneer de pasta bijna gaargekookt is voeg je het blik uitgelekte maïs toe. Roer de maïs door de pasta. Zet het deksel schuin op de kookpot zodat het overtollige water nog kan wegkoken indien nodig.

Schep een portie in een diep bord en werk af met geraspte kaas!

Smakelijk! Afiyet olsun!

20180086_10211820639125932_377175440_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: