Börek met witte kaas en spinazie

IMG_1194.JPG

De laatste tijd zijn we erg gek op börek. Nu ja, dit waren we altijd al 😉 maar we hebben het de laatste weken wat herontdekt! Hier vind je een heerlijk vegetarisch receptje voor börek met kaasvulling. Ik gebruik hiervoor kant-en-klare yufkabladen die je vindt in de Turkse winkel. Je kan dit volgens mij tegenwoordig ook in grote supermarkten vinden in de diepvries! Je kan het deeg ook zelf maken. Het receptje van het zelfgemaakt deeg vind je hier.

Ingrediënten:

borek met kaas

Bereiding:

Neem een grote ovenschaal en vet deze in met wat olie of boter. Verwarm de oven voor op 180°. Meng in een diepe kom de melk met zonnebloemolie, de eetlepel bakpoeder en het ei. Klop dit goed door elkaar. Snijd de blok feta in kleine stukjes en snipper ook de peterselie en de bladspinazie fijn.

Neem een eerste vel yufkadeeg. Dit zijn heel grote vellen dus je scheurt er best een stuk af dat net in de ovenschaal past. Dop het deeg in het mengsel van melk en ei en leg het in de ovenschaal. Leg er een tweede laag deeg bovenop dat je ook hebt natgemaakt in het eimengsel. Strooi hier kaas, spinazie en peterselie over. Dek opnieuw af met 1 à 2 lagen deeg dat je in het eimengsel gedaan hebt. Dek opnieuw af met wat kaas, spinazie en peterselie. Maak opnieuw wat deeg vochtig met het eimengsel en dek de kaas af. Sluit de randen van de börek goed langst de kanten. Smeer het overige eimengsel uit over de börek en werk af met sesamzaadjes.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant mooi bruin gekleurd is en het eimengsel gedroogd is in de börek.

Smakelijk! Afiyet olsun!

IMG_1189

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: