Misket köfte met tomatensaus

 

21216173_10212187411975024_754024445_o

Misket köfte betekent letterlijk ‘knikker’ gehaktballetjes :-). Dit noemen ze zo omdat je voor dit gerecht de gehaktballetjes kleiner rolt, zoals we bij ons soepballetjes rollen!

Hier een heerlijk makkelijk receptje voor balletjes in tomatensaus met aardappeltjes en groenten. Lekker en voedzaam!

misketli kofte.png

Bereiding:

We beginnen met de bereiding van het gehakt. Wij gebruiken 100% rundergehakt maar je kan natuurlijk ook gemengd gehakt gebruiken. Klop een eitje onder het gehakt en voeg paneermeel toe. Rasp een bosuitje bij het gehakt of snipper het heel fijn en meng het bij het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout of vleeskruiden. Voeg ook fijngesnipperde peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes in een pan met wat boter of olijfolie.

Neem een diepere pan voor de bereiding van de groenten. Snipper een ui fijn, Snijd een halve courgette in blokjes, schil de aardappelen en snijd deze ook in kleine blokjes.

Doe wat zonnebloemolie of olijfolie in de diepe pan. Doe hierin de fijngesnipperde ui en bak deze glazig. Voeg nadien de aardappel- en courgetteblokjes toe. Meng tomaten- of peperpuree in een groot glas water en voeg dit bij de groenten. Zet een deksel op de pan en laat de aardappelen zachtkoken. Kijk regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg indien nodig nog wat tomatenpuree met water toe. Wanneer de aardappelen zacht zijn, doe je er een blik doperwtjes bij of diepvrieserwten. Kruid met peper, zout en voeg rijkelijk rode paprikapoeder toe. Doe ook de gehaktballetjes bij de groenten en laat alles nog even zachtjes koken.

21198168_10212187412335033_1579089554_o

Serveer met Turks brood!

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

21170767_10212187412095027_2095165743_o.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: