Zoete deegrolletjes met pompoen

24093578_10212831699441808_750207787_o

Wij zitten in een pompoenfase de laatste weken šŸ˜‰ mijn man had pompoen gekweekt in de tuin en bijgevolg zijn we nu volop bezig om deze pompoen te verwerken in gerechtjes! Zo kwamen we op dit heerlijke Turkse receptje. Makkelijk en snel te maken, je hebt alleen ‘yufka’ vellen nodig, dit vind je in de Turkse winkels. Je kan Ć©Ć©n vel yufkadeeg ook vervangen door drie vellen filodeeg (dit deeg is veel dunner!) of gebruik desnoods bladerdeeg, lukt allemaal!

Ingrediƫnten:

pompoendessert.png

Bereiding:

Schil de pompoen en rasp deze zoals je wortels raspt. Meng hierbij wat kaneel en kristalsuiker. Ik denk dat ik zo’n 120 gram kristalsuiker gebruikt heb. Hak ook wat walnoten fijn (ik gebruikte hiervoor de lookpers) en voeg deze bij het pompoenmengsel. Roer alles goed door elkaar.

Meng in een andere kom 1 glas melk met een half glas zonnebloemolie en 1 ei. Verwarm de oven ook al voor op 180Ā°C.

Neem Ć©Ć©n vel yufka en smeer deze in met het ei-melkmengsel of leg het even in het bord met het mengsel. Zo doe ik het zodat het yufka vel volledig zacht is. Bedek met pompoen en rol het vel op. Snijd de rol in meerdere kleine rolletjes. Leg ze in een ovenschaal. Doe dit zo met elk vel tot je een aantal rolletjes hebt met het pompoenmengsel. Besmeer de deegrolletjes met nog wat eigeel. Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Ik denk dat ze bij mij zo’n 15-20 minuten in de oven gestaan hebben.

Laat de rolletjes wat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met bloemsuiker. De deegrolletjes zijn lauwwarm erg lekker, je kan ze serveren met een bolletje ijs.

Ook de dag nadien zijn ze lekker om koud te eten!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

24093783_10212831699121800_2068279421_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: