Tijd

Tijd

Een klein woord voor een onwezenlijk groot begrip.

Ik wil hem stoppen, de tijd.

Of terugspoelen, als het even kan..

Ja, graag naar pre-coronatijd. Waar ik nog 29 was en Seline nog wat kleiner. Waar we vrij konden reizen door tijd en ruimte en tijd met elkaar konden doorbrengen. Even de wijzers van de klok terugdraaien. De datum in mijn smartphone terugzetten en hop, terug in 2019.

Maar het gaat niet. De tijd tikt verder, te snel.

Kan ik hem dan even verderspoelen? Naar post-coronatijd, waar betere tijden wachten op ons. Waar vrije tijd terug een invulling krijgt en quality time met familie en vrienden herleeft. Dat lijkt me een mooie tijd.

Maar het gaat niet. De tijd tikt verder, te traag.

Dan maar leven in de Tegenwoordige Tijd, in het nu. Waar ik 30 ben en corona de tijdsgeest bepaalt. Er de beste tijd van maken. Onze tijd niet verspillen aan piekeren en doemdenken. Nee, genieten van wat er nu is.

Want de tijd, die tikt verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: