Tips voor de kerstvakantie

Kerstvakantie… Dé vakantie waar ik vroeger als kind enorm naar uitkeek. De dagen zijn koud en donker dus ik vond het heerlijk om dan 2 weken thuis te mogen zijn en de feestdagen te vieren met mijn familie. Lekker eten, drinken en genieten van de gezellige sfeer en samenhorigheid. Deze kerstvakantie ziet er helaas anders uit dan andere jaren. Geen skivakanties, geen gezellige uitstapjes naar kerstmarkten, geen kerstshows en vooral… geen familiefeesten. Maar wél: kerst in eigen huis(trek die foute kersttrui al maar aan), kerstverlichting in de straten, afhaal-feestmenu’s, kerstfilms op TV…. We kunnen er dus wel een feestje van maken maar we moeten zelf de slingers ophangen (in de kerstboom 😉 ).

Ik geef hier graag enkele leuke en nuttige tips om de kerstvakantie in te vullen met je bubbel!

1. Wandelen

We hebben echt veel geluk met het weer, dus maak eens een mooie wandeling met je gezin! Wij houden ervan om elk weekend te gaan wandelen met onze hond Pasha. Dit hoeft trouwens niet lang te zijn, soms volstaat het om gewoon het blokje rond te wandelen! Frisse neus halen en de batterijtjes opladen! En zo heb je toch het gevoel dat je iéts gedaan hebt van beweging 😉

2. Koken of bakken

Bak samen met je kindje lekkere kerstkoekjes of een heerlijke taart en decoreer ze samen. Kijk zeker eens op mijn website voor wat lekkere dessertjes en binnenkort komt er ook een leuk receptje online!

3. Knutselen

Op Pinterest staan superleuke ideetjes om kerstkaartjes te knutselen met je kinderen! Die kan je dan bij de buren gaan rondbrengen. Je kind is weer enkele uurtjes (oké, laat ons eerlijk zijn, max een uurtje 😉 ) bezig geweest, én je maakt er andere mensen blij mee!

4. Leuke (kerst) films kijken

Met de nadruk op leuke … want eerlijk? Ik ben de Home Alone films echt al wel beu gezien. Vind jij ze wel nog leuk? Prima dan! Maar op Netflix zijn er ongetwijfeld nog tal van leuke films te vinden én Ketnet zend elke dag een namiddagfilm uit voor de kindjes. Vergeet ook niet naar de F.C. De Kampioenen kerstaflevering te kijken 😉 .

5. Eten bestellen

Steun de lokale horeca en bestel eens wat lekkers! Zelf niet koken maar gewoon je voetjes onder tafel schuiven.

6. Spelletjesavond

Mijn dochter is er helaas nog wat te klein voor, maar haal de gezelschapsspelletjes nog eens van onder het stof! Welke spelletjes speelde jij vroeger altijd?

7. Samen klusjes doen in huis

Heb jij ook een kindje die graag in huis werkt? 😀 Ik dus wel (lucky me!). Seline doet niets liever dan mee opruimen en schoonmaken met mama. Ga dus samen met je kindjes iets nuttigs doen wat ze ook leuk vinden, zoals bijvoorbeeld ramen wassen. Oké eerlijk is eerlijk, er belandt meer water op de grond, maar Seline vindt het in elk geval fantastisch om te doen 😀 .

8. Videobellen met vrienden/familie

Nu we elkaar niet mogen zien, is het wel eens leuk om met de familie of vrienden te videobellen. In plaats van Kerst te vieren bij je familie kan je afspreken om op Kerstdag op een bepaald uur te videobellen. Wat hapjes en een glaasje erbij, en het is alsof je toch nog een beetje samen bent met Kerst ;-).

Heb jij nog leuke tips voor de kerstvakantie?

Maak er een fijne vakantie van!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: