Ochtendstond …

Ik ben een ochtendmens! Ik ben niet zo’n diepe slaper en bovendien word ik ook steeds zelf wakker ’s morgens. Ik zet dus NOOIT een wekker want ik ben om 7 uur toch wakker, met hier en daar eens een uitzondering dat ik toch slaap tot 8 uur, maar dat is eerder zeldzaam.

Ik vind het wel eens lastig dat ik niet gewoon kan uitslapen. Soms probeer ik wel te blijven liggen, maar al gauw zit ik dan toch beneden. Eerlijk? Als ik dan toch niet meer kan slapen blijf ik ook niet graag wakker liggen in bed. Ik krijg daar geen energie van, ik word daar alleen maar loom van! Ik kies er dus voor om de dag vroeg en vol energie te starten!

Meer tijd

Ik vind het fijn dat de dag lang lijkt te duren als je vroeg opstaat. Ik neem graag uitgebreid de tijd om te ontbijten en te genieten van mijn koffietje :-). Nadien een sportsessie of gaan wandelen met de hond. In het weekend heb ik er dus vaak mijn sportsessie al opzitten terwijl velen nog maar net ontwaken :-). Als vroege vogel heb je dus een voorsprong op de dag! De dagen dat ik wél langer slaap of toch in bed blijf liggen, voel ik me gejaagd in de ochtend. Ik krijg er dus echt energie van om vroeg op te staan. Ik haal meer uit mijn dag, en dat vind ik heerlijk!

Vroeg naar bed

De keerzijde van het vroeg opstaan is dat ik ’s avonds wel snel moe ben. Ik ga ten laatste om 22 uur slapen, of dat probeer ik toch! Ik kijk amper TV dus eigenlijk vind ik dat ook niet erg. Iedere volwassen mens heeft gemiddeld tussen de 6 à 9 uur slaap nodig. Doordat ik om 22 uur naar bed ga, heb ik zeker voldoende slaap. Ik slaap gemiddeld 8 uur per nacht. Er zijn helaas ook af en toe nachten dat ik lig te woelen en de slaap niet kan vatten. Doordat ik een lichte slaper ben, kan ik al snel wakker liggen van het kleinste geluidje!

Slaapritme Seline

Seline lijkt net als mij een ochtendmens te zijn :-). Ze slaapt ten laatste tot 8 uur, af en toe is het half 9. Nu in de vakantie merk ik bijvoorbeeld wel dat ze snel went aan het wat langer slapen. Als ze naar de onthaalmoeder moet, moet ze opstaan om 7 uur en trekt ze dit ook door in het weekend. Nu ze al bijna 2 weken thuis is, slaapt ze vanzelf ook wat langer merk ik! Voor mij maakt het eigenlijk geen verschil, want ik ben toch wakker :-). Zelfs als Seline tot half 9 slaapt, zit ik al lang beneden, te genieten van mijn koffietje ;-).

Ben jij een ochtend- of avondmens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: