Thuis werken leuk maken!

Nu ik al van september thuis werk, is het best uitdagend om de moed erin te houden. Ik snak naar sociaal contact en ben het stilaan beu om altijd thuis te zitten. Gelukkig staat mijn vader zijn oude dokterspraktijk leeg en kan ik daar af en toe gaan werken, om toch even op een andere locatie te werken. Wisselen van werkplek helpt mij om de productiviteit te verbeteren en met vernieuwde energie aan de slag te gaan!

Foto door OVAN op Pexels.com

Een grote kans dat jij ook moet thuis werken momenteel. Voor diegene die ook thuis werken deel ik hier graag enkele tips om het thuiswerken leuk te maken!

  1. Neem ’s morgens de tijd om rustig op te starten: Nu je niet naar kantoor moet, geen files moet trotseren of niet moet wachten op een trein of bus die standaard te laat komt, heb je de tijd om rustig op te starten! Ik schrijf bijvoorbeeld ’s morgens een blogbericht met een kop koffie, geniet uitgebreid van een ontbijtje en ga met de hond wandelen. Heerlijk! Zo kan je de werkdag vol goede moed beginnen.
  2. Ga naar buiten in de pauze: Ga tijdens je middagpauze even een wandeling maken of haal een lekkere take away koffie om jezelf te verwennen. Een frisse (of nu eerder KOUDE) neus halen geeft ook weer energie en het is goed voor je fysiek en mentaal welzijn!
  3. Luister je favoriete muziek: Op kantoor moet ik luisteren naar de radiozender die standaard op staat, thuis kan ik kiezen welke muziek ik afspeel. Een afspeellijst op Spotify of mijn favoriete radiozender! En komt er een leuk liedje, dan kan ik ook ongestoord de muziek wat luider zetten en meezingen- of dansen ;).
  4. Kleed je thuiswerkplek gezellig aan: Maak je bureau zo leuk en aantrekkelijk mogelijk. Een mooi plantje, enkele foto’s of een bos bloemen doen wonderen voor je humeur!
  5. Sport tijdens de middagpauze: Als het buiten te koud is of ik heb geen zin om buiten te gaan, wandel ik een half uurtje op de loopband wanneer ik bij mijn ouders werk of doe ik een workout van Youtube, zo heb je je sportsessie al achter de rug en heb je ’s avonds meer tijd voor je gezin! šŸ™‚
  6. Skype af en toe met een collega of een andere thuiswerker: De koffiepauzes tussendoor en de leuke babbels met collega’s op kantoor moet je nu even missen. Skype daarom af en toe eens met een collega of een vriend(in) die ook moet thuis werken. Dan heb je toch nog iĆ©ts van sociaal contact gehad.
  7. Sluit je werkdag goed af: Ik en mijn collega’s zeggen meestal op het einde van de werkdag in Teams (zoiets als Skype) ‘Tot morgen’, of ‘Fijne avond!’, zodat we toch op een bepaalde manier afscheid nemen en de werkdag afsluiten. Ik ruim mijn bureau ook altijd op en trek de telefoonkabel uit.
  8. Zie er ook de voordelen van in: Hoe graag ik ook terug enkele dagen per week naar kantoor wil gaan, ik geniet ook wel van het thuis zijn. Meer tijd hebben voor het huishouden en mijn gezin, geen stress omwille van het verkeer, beter voor het milieu en efficiƫnter mijn tijd indelen!

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: