Naar school!

Een nieuwe mijlpaal breekt aan… Donderdag was Seline haar laatste dag bij de onthaalmoeder. Maandag start ze op school! Hoe klaar ze hiervoor was 1 maand geleden, hoe minder graag ze wilt gaan nu het écht dichtbij komt. Al enkele weken lezen we boekjes over naar school gaan, vertel ik over de juf en over het klasje. 2 weken geleden had ze een wenmoment op school, een half uurtje kennis maken met de kindjes en haar juf. Dat wenmoment, daar keek ze zo naar uit, ze was er zo klaar voor! Tot het moment aanbrak …

Langste half uur van haar leven…

We kwamen binnen in het klasje waar alle kindjes al volop in hun spel zaten. Toen Seline binnen kwam keken ze allemaal haar kant op. Al die kindjes die serieus bijna allemaal een kop groter waren dan haar. Enkele kindjes kwamen eens nieuwsgierig kijken en vormden een kring rond Seline. Seline panikeerde duidelijk. Ze kroop meteen dicht tegen mij aan. Als het kon, was ze terug in mij gekropen denk ik 😀 . Ze begon te huilen, en dit stopte eigenlijk niet. Langste half uur van haar leven. En misschien stiekem ook dat van mij 😀 . Allerminst een succes te noemen dus … . Na dit wenmoment heeft ze NIETS meer over school gezegd, behalve dat ze niet wil gaan. Als ik erover begin blokt ze het af en zegt ze dat ze niet wilt.

Ze leek er zo klaar voor, ze keek er zo naar uit, en door dat wenmoment heeft ze er hé-le-maal geen zin meer in.

Maandag is het zo ver en zal ze toch moeten gaan, naar school. We gaan beginnen met halve dagen om te kijken hoe het loopt. Ik hoop dat ze maandag toch haar draai kan vinden in het klasje. Ik heb er ook vertrouwen in dat het wel zal loslopen, maar dat wenmoment heeft me toch ook wat onzeker gemaakt.

Een nieuwe mijlpaal voor haar, maar ook voor ons, als ouder! Ik ben heel benieuwd hoe ze het zal ervaren en hoe ik ze maandag zal achterlaten aan de schoolpoort (en zij mij, want serieus, als zij huilt zal ik me ook echt sterk moeten houden :D) . Benieuwd naar haar verhalen en ervaringen. En hoe die eerste dagen of weken ook lopen, ik ben nu al ontzettend trots op haar!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: