Over akkefietjes

Akkefietje [het ~] zelfstandig naamwoord

Een kleinigheid, bagatel. Een probleempje, storend voorval of onaangename klus. Iets wat vervelend is, maar eigenlijk niet zoveel voorstelt en vrij snel opgelost kan worden. 

We kennen het allemaal wel, van die kleine ergernissen en frustraties die je zelf uitvergroot in je hoofd waardoor het lijkt alsof ALLES misloopt. Ja, van die ‘akkefietjes’ dus, die vragen om een flinke dosis relativering. Diep in- en uitademen. Even tot 10 tellen. Even tot jezelf komen en beseffen dat datgene waarover je je druk maakt, eigenlijk niet zoveel voorstelt. Ik had de afgelopen tijd redelijk veel van die momenten. Téveel. Tot ik op Instagram een verhaal las van een jonge mama van 3 kindjes die uitgezaaide kanker heeft. Dat heeft me doen beseffen dat die kleine akkefietjes waarover ik me druk maak niets voorstellen … . Dat heeft me met beide voeten weer op de grond gezet. 

Daarom wil ik met deze blog de kleine geluksmomenten in het leven met beide handen vastgrijpen. Genieten van onze dochter, Seline, van lekker koken, van sporten en de kleine dingen die mij gelukkig maken.  Focussen op een gezonde geest in een gezond lichaam en de akkefietjes relativeren.

De naam van mijn blog, ‘Akkefietje’, verwijst dus enerzijds naar het thema van deze blog. Het loslaten van kleine ergernissen en frustraties door mijn houding en mindset te veranderen. Anderzijds is ‘akkefietje’ ook een verwijzing naar mijn naam. Ik werd vroeger wel vaker ‘Fieke’ of ‘Fietje’ genoemd. Zo is mijn naam dus ook wat verweven in de titel 🙂 . 

Ik neem je graag mee in mijn weg naar positiviteit! 

%d bloggers liken dit: